Peder Mortensens fotodokumentar Eyes on a street in Cairo er en fotokunstbog med 79 s/h foto med forord af Poul Erik Tøjner.

Shari’ al-Mu’izz li Din Allah er en af de ældste gader i Cairo omkring en kilometer lang. Den er et udendørs museum med den største koncentration af middelalderlige bygningsværker i den islamiske verden. Bogen dokumenterer kulturmøder og formidler en egenartet dokumentation.

Proceeding of the danish Institute in Damascus 13

Hardcover, 160 sider, rigt illustreret, 22 x 34,6 cm, engelsk tekst.

Peder Mortensens fotodokumentar Eyes on a street in Cairo er en fotokunstbog med 79 s/h foto med forord af Poul Erik Tøjner, indledning om gaden Shari’ al-Mu’izz li Din Allah og billedtekster ved Peder Mortensen.

Shari’ al-Mu’izz li Din Allah er en af de ældste gader i Cairo omkring en kilometer lang. Den er et udendørs museum med den største koncentration af middelalderlige bygningsværker i den islamiske verden. Gaden er nu reetableret som gågade mellem 8.00 og 23.00, den er beskyttet således at der ikke må bygges nyt højere end de historiske monumenter og der må kun bygges i samme farver som det eksisterende, 34 af monumenterne er restaureret. Gaden er brolagt som oprindeligt og mange af de berømte bygninger er belyst om aftenen.

Bogen formidler en egenartet dokumentation af én og samme gade under 10 dages konstante ophold i 1991. Bogen dokumenterer kulturmøder, som det også er tilfældet i vores udgivelse, i samme serie, Eyes on Syria.

 

Peder Mortensen er arkæolog og tidligere direktør på Forhistorisk Museum Moesgård fra 1982–96 og 1996–2001 direktør for Det Danske Institut i Damaskus. Under hans rejser og ophold i Mellemøsten, første gang som medlem af professor P. V. Globs arkæologiske ekspedition til Bahrain i 1956, har han altid søgt at dokumentere egne iagttagelser i tekst, tegning og fotografier. Under opholdet i 1991 studerede Peder Mortensen dagliglivet og de talrige moskeer, koranskoler og historiske bygninger, som præger den gamle hovedgade imellem byportene Bab al-Futuh og Bab Zuwaylah og området omkring Al-Husayn moskeen, et område der indgår i nobel-pristageren Naquib Mafouz’ romaner.

Forlag: Forlaget Orbis
Pris: 250 kr.

Type: Hardcover
Format: 22 x 34,6 cm
Sider: 160
Illustrationer: Rigt illustreret
Sprog: Engelsk
ISBN: 9788799790876