Bayt Yakan

Pressemeddelelse

Formel åbning af The Denmark Studio for Research and Culture i Egypten

Det er med stor glæde, at vi kan meddele åbningen af “The Denmark Studio for Research and Culture in Egypt”, som officielt blev indviet af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen den 9. september 2024. Studiet er placeret i det historiske og smukt restaurerede hus Bayt Yakan i Kairo og er en markant tilføjelse til det kulturelle og videnskabelige samarbejde mellem Danmark og Egypten.

The Denmark Studio er officielt en satellit under Det Danske Institut i Damaskus, men fungerer uafhængigt, med egen profil og faciliteter. Studiets hovedformål er at understøtte videnskabelige og kulturelle projekter, der fremmer relationer og brobygning mellem Danmark og Egypten. Gennem denne platform vil danske og egyptiske forskere, kunstnere og kulturformidlere få mulighed for at fordybe sig i projekter, der belyser og styrker relationen mellem vores to lande.

I forbindelse med åbningen blev en mindre udstilling præsenteret som havde fokus på kulturmøder, især Carsten Niebuhr og den Danske Ekspedition til Det Lykkelige Arabien (1761-67). Denne pionér-ekspedition, hvis grundlæggende formål var videnskabeligt, symboliserer det frugtbare samarbejde som The Denmark Studio sigter mod.

Adgang til The Denmark Studios faciliteter, som blandt andet inkluderer en lejlighed forbeholdt stipendiater, administreres af bestyrelsen for Det Danske Institut i Damaskus. Stipendier i form af betalte ophold kan søges af forskere, kunstnere og kulturarbejdere med relevante projekter.

Udover at være en ideel ramme for eksterne videnskabelige og kulturelle projekter, vil bestyrelsen også igangsætte strategiske samarbejder mellem danske og egyptiske interessenter. Målet er at styrke de kulturelle bånd og skabe nye muligheder for samarbejde på tværs af grænser.

For flere oplysninger og forespørgsel om evt. brug af Denmark Studio, kontakt venligst indtil videre Ingolf Thuesen på denne mail: it@hum.ku.dk.