By the Danish architect Ejnar Fugmann

En del af serien Proceedings of the Danish Institute in Damascus (2) , og fagområdet Kunst og æstetik

Ejnar Fugmann var arkitekt for to danske udgravninger i Syrien i 1931-38 (Hama) og i 1958-61. Fugmann brugte det meste af sin fritid på at male akvareller, og hans billeder fra 30’erne viser Hama i farver, i en periode, hvor sort-hvide fotos er alt, hvad vi ellers har, og hvor byen stadig ikke havde forandret sig meget siden middelalderen.

Akvarellerne viser vandhjul ved Orontes-floden og masser af dagligdags scener, rigmandshuse, karavanseraier og moskeer.

Bogens introduktion er skrevet af P.J. Riis, som selv deltog i Hama-udgravningerne og ledede Jabla-ekspeditionen. Han beretter levende om 1930’ernes Hama med hestetrukne taxaer og konstant drejende vandhjul. Hama and Jabla giver et farverigt billede af en verden, som ikke mere eksisterer.

Ejnar Fugmann and his Syrian Watercolours

An Introductory Contribution by P.J. Riis

Hama 1931-1938

Hama in the 1930s

Jabla 1958-1961

Selected Literature

Af:
Alexandra Nilsson

Med bidrag af:
P.J. Riis

Forlagt: Aarhus Universitetsforlag
Udsolgt fra forlaget
104 sider ill.
Hardback
Udgivet 20. december 2002
ISBN 87 7288 926 8