Podcasten: “Er vi der snart?” undersøger gennem samtale med syriske flygtninge, fagprofessionelle og forskere, hvordan midlertidig opholdstilladelse og hjemrejse sætter spor på flygtninge og fagfolk på områdets hverdag. Gennem seks afsnit diskuteres tematikker som: hjem, livsvalg, repatriering, fremtid, inddragelse af opholdstilladelse og Syrien som land.

Podcastens værter er lærerstuderende og forperson for DFUNK Salah Zada, der selv har flugterfaring og antropolog Sarah-Louise J. Mortensen, som er PhD studerende ved Aarhus Universitet og forsker i, hvordan midlertidig opholdstilladelse indvirker i syriske flygtninges liv. Podcastprojektet er også en måde metodisk at eksperimentere med former for samskabelse og deling af viden på, og er en del af forskningsprojektets dataindsamling.

Podcasten er produceret af antropolog Lasse Yde Hegnet og medievirksomheden M-26-7. Projektet er finansieret af Det Danske Institut i Damaskus og Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Podcasten er på dansk. Den baseres på samtaleroptaget i 2021 og 2022.

Podcasten kan findes på:

SoundCloud: https://soundcloud.com/podcast-ervidersnart

Spotify: https://open.spotify.com/show/0FWqNFDVKBoByGI1xpNBcu?si=61286dad38fb49e6