“Kalam” er en ny podcast skrevet af og med værten Edgar Mannheimer. Kalam betyder snak eller diskussion på arabisk. Formålet med podcasten er kort sagt at bidrage til kendskabet til Mellemøsten gennem interviews med fascinerende mennesker.

I mange år har Edgar arbejdet for nogle af Sveriges mest prestigefyldte nyhedsmedier, herunder Sveriges Radio. Han har også boet og arbejdet i Kairo som freelancejournalist. Han er blevet offentliggjort i The Independent, The Intercept og NPR.

Edgar voksede op i Egypten og Jordan og taler flydende arabisk. Han kommer også fra en jødisk familiebaggrund. På grund af dette har han haft det privilegium at omfavne forskellige og ofte modstridende perspektiver.

Forskning og produktion udføres af oversætteren og mellemøstlig akademiker Sam Carlshamre, som har tilbragt mange år i Egypten og Palæstina for at studere arabisk historie og litteratur. Lyddesign af den svenske musiker Arthur Mannheimer.

Det er ikke tilfældigt, at “Kalam” bliver lanceret midt i en af de blodigste kriser, Mellemøsten, og for den sags skyld verden, har stået over for i årtier. Det er på grund af dette, at den første serie af podcasten er dedikeret til Palæstina. Med gæster som Suad Amiry, den berømte palæstinensiske forfatter og arkitekt, Gideon Levy, den israelske journalist og politiske dissident, Khaled Fahmy, den berømte egyptiske historiker og Mosab Abu Toha, den New Yorker-udgivne digter fra Gaza, som for nylig blev evakueret til Egypten, for at nævne nogle få.

Støt podcasten på:

Patreon: https://www.patreon.com/KalamPodcast

Lyt til podcasten på:

Captivate: https://kalam.captivate.fm/

Spotify: https://spotify.link/UtfKLfw1CIb
eller søg efter “Kalam” på andre podcast-tjenester.